top of page

LUCUMA

LUCUMA

Pouteria Lucuma


Zelf probeer ik regelmatig elke dag minstens één theelepel van Lucuma te drinken om me op mijn 50ste in beweging te houden. Maar ik heb er ook een beter geheugen door, dus ik zou het mijn kinderen aanraden om beter te leren, maar ook mijn concentratie is veel beter. In de winter helpt het me ook tegen depressies, als ik het niet vergeet dagelijks te consumeren, zijn mijn zorgen voorbij. Maar het belangrijkste! Lucuma hielp me om suiker te vergeten. In de meditaties die ik doe om van mijn voortdurende drang naar zoetigheid af te komen, werd mij Lucuma aangeraden en het hielp me echt binnen een week. En het smaakt ook heel goed, dus iedereen die ik ken vindt het lekker.

Dagmar.


Zoet goud van de Inca's

Lucuma is een poeder dat wordt gewonnen uit een Peruaanse vrucht die het "goud van de Inca's" wordt genoemd. Zoals de naam al doet vermoeden, is deze vrucht al vele eeuwen bekend bij de inheemse bevolking, maar de wereld van vandaag begint pas de wonderbaarlijke effecten van deze perfecte vrucht te ontdekken.

De boom die deze wonderbaarlijke exotische vrucht voortbrengt, bereikt een hoogte van 15 meter en groeit op hoogten tussen 1.000 en 2.500 meter boven de zeespiegel. De ovale vrucht, vergelijkbaar met een avocado, heeft een groen-bruine schil en oranje sappig vruchtvlees met bruine zaden. Lucuma heeft een van nature zoete smaak met een lichte hint van vanille, karamel en noten. De vrucht wordt vers gegeten of tot pulp vermalen.

Wat maakt Lucuma populair?


Lucuma is zeer rijk aan voedingsstoffen. Daarom wordt het geclassificeerd als een superfood en heeft het vele positieve effecten op het menselijk lichaam. De vrucht bevat koolhydraten, eiwitten, betacaroteen, ijzer, calcium, zink, vitamine B3 en zit direct boordevol vezels.

Een uitstekende bron van energie. Door zijn langzaam opneembare koolhydraten heeft het een lage glycemische index. Het is een natuurlijke zoetstof die geschikt is voor diabetici.

Het poeder is GLUTENVRIJ.


  • Verlicht de symptomen van vermoeidheid, versterkt het immuunsysteem.

  • Helpt het cholesterolgehalte te verlagen.

  • Dankzij het hoge ijzergehalte voorkomt het bloedarmoede.

  • De vitamine B3 die het bevat, versterkt het zenuwstelsel, gaat depressies tegen en zorgt voor een gezonde huid.

  • Het gaat voortijdige celveroudering tegen.

  • Het heeft een ontstekingsremmende werking.

Gebruik van lucuma:

Het poeder heeft een lichte, enigszins gelige kleur. De van nature zoete smaak maakt lucuma tot een uitstekende natuurlijke suikervervanger. Het wordt industrieel gebruikt bij de productie van ijs. Thuis wordt het meestal gebruikt om smoothies, pudding, zuivelproducten, pap of als zoetstof in gebak en taarten op smaak te brengen.

Voor een beter resultaat is het aan te raden om lucumapoeder samen met de andere ingrediënten in een blender of shaker te mengen.

Lucuma kan als zoetstof worden gebruikt door kinderen, zwangere vrouwen, diabetici, coeliakiepatiënten, vegetariërs en veganisten.

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page