top of page

Hercampuri - say goodbye to poisons and toxins

It grows in small groups in hard-to-reach locations in the Peruvian Andes, in harsh climatic conditions at altitudes of 3,500 - 4,300 m above sea level. It is a small plant, growing to a height of 15 cm. The stem is dark brown, small hazelnuts yellowish green to dark green and calyx-shaped flowers lilac, purple to dark blue. The fruits contain a lot of brown or black seeds. In phytotherapy, the entire above-ground part of the plant is used. Decoctions are characterized by a very bitter taste (hence the name Amégo). They were known since the Inca civilization and were used to reduce fever and stomach pain.Waar komt dat nu vandaan? Inca-Herbarium.

Welnu, de producten die wij verkopen zijn van Inca Botanica, en komen uit het Amazone gebied. Dat verklaard het eerste gedeelte van de naam.

Herbarium is een boek met gedroogde planten en een beschrijving van de eigenschappen van deze plant. Dat is dus het laatste gedeelte van de naam.

Nu is dit wel erg kort door de bocht voor iets waar wij toch wel over na gedacht hebben, je kind komt ook niet zo snel aan een naam.


Ons team bestaat uit 4 individuen die zich samen inzetten voor een betere en gezondere wereld, drie van ons komen uit Tsjechië en een Nederlander.


Inca Botanica is opgericht door de Tsjechische bioloog Petr Chobot, na jaren onderzoek in Amazone regenwoud is hij samen met de lokale Sjamanen begonnen met het oogsten en prepareren van kruidenpreparaten en extracten die het lichaam ondersteunen in het gezond functioneren. Wij vieren zijn in contact gekomen met deze producten en zijn tevreden met de resultaten die het gebruik hiervan opleveren. Nu is het niet zo erg om af en toe op familie bezoek te gaan in Tsjechië en dan enkele producten mee te nemen maar op een gegeven moment wil je het toch liever hier in Nederland ook kunnen kopen. Eind 2019 hebben we de stoute schoenen aangetrokken en zijn naar Praag afgereisd met als doel om de producten van Inca Botanica ook in Nederland op de markt te brengen. Deze website is het resultaat van die reis.

Een product aanbieden is leuk en aardig maar het is beter als je ook informatie over dat product kunt delen. Vroeger werd informatie met betrekking tot planten gedeeld met behulp van een Herbarium. Dan had je een voorbeeld om de betreffende plant te kunnen herkennen en wat je er allemaal mee kon doen, dat laatste is tegenwoordig iets lastiger geworden door alle regels vanuit de EU. De kloostertuin en kruidentuin is daardoor in verval geraakt en kruiden worden alleen nog maar gebruikt om iets lekkers mee te koken, er zijn nog maar weinig mensen die er een zalfje of thee mee maken. De Fytotherapie is niet meer zo groot als het vroeger was.


Op dit moment is ons aanbod nog niet zo groot maar we zijn groeiende.

Heb je een vraag over een product of heb je lichamelijke klachten en wil je in overleg met je begeleidend arts een alternatief voor je pillen gebruiken neem gerust contact met ons op.

Als wij vanuit Inca Botanica iets aan kunnen bieden dan nemen wij dat graag op in ons assortiment.


Namaste.9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page